Wednesday 31 March 2021

ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙΤΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ

 Τα τελευταία χρόνια πολλά είναι εκείνα τα ζευγάρια που ψάχνουν κάτι ιδιαίτερο, μοναδικό και εντυπωσιακό, για να φτιάξουν τις τέλειες αναμνήσεις από την πιο γλυκεία μέρα της ζωής τους, τον γάμο τους.

Έτσι δεν είναι λίγες οι φορές που καταλήγουν να τελέσουν το μυστήριο σε ένα παραδοσιακό ξωκκλήσι σε κάποιο από τα υπέροχα νησιά της χώρας μας.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικούς από τους πιο δημοφιλής προορισμούς της Ελλάδας:

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 

Διαθέτει ένα από τα πιο διάσημα ηλιοβασιλέματα στον κόσμο. Δικαίως θεωρείται παγκοσμίως ένας ονειρεμένος γαμήλιος προορισμός. Με πάνω από 250 εκκλησάκια με γαλάζιους θόλους, που καθιστούν ιδιαίτερο το αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, η Σαντορίνη ξεχωρίζει για την ρομαντική αίσθηση που αποπνέει σε κάθε ζευγάρι.


 ΣΙΦΝΟΣ

Ένα νησί γεμάτο παραδόσεις με γραφικούς οικισμούς, πλακόστρωτα στενάκια, μαγικές παραλίες και υπέροχο φαγητό.Από τις πιο γνωστές εκκλησίες η Παναγία της Χρυσοπηγής, η τοποθεσία της είναι ξεχωριστή μιας και βρίσκεται πάνω σε μια νησίδα, έχοντας μια γέφυρα να την συνδέει με το υπόλοιπο νησί. Εξίσου εντυπωσιακό εκκλησάκι είναι αυτό των Επτά Μαρτύρων, κοντά στον παραδοσιακό οικισμό Κάστρο χτισμένο πάνω σε βράχο, σχεδόν μέσα στη θάλασσα.

 
ΚΕΑ (ΤΖΙΑ): 
Η Τζιά, το νησί των Κυκλάδων, μια ανάσα από την πρωτεύουσα της χώρας μας, είναι ένας πανέμορφος προορισμός με φυσικό τοπίο και υπέροχες παραλίες με κρυστάλλινα νερά. Ιδανικός προορισμός για γάμο ή βάπτιση, μιας και το ταξίδι διαρκεί μόνο μια ώρα από το λιμάνι του Λαυρίου. Πάνω στο λόφο Καστρί 12Km από την χώρα, βρίσκεται η Μονή της Παναγίας της Καστριανής προστάτιδας του νησιού, προσφέροντας μια σαγηνευτική θέα για τον τέλειο καλοκαιρινό γάμο. 

ΆΝΔΡΟΣ:
Άλλος ένας κοντινός προορισμός από την Αθήνα, είναι αυτός της Άνδρου, με μόνο δυο ώρες απο το λιμάνι της Ραφήνας. Με μεγάλη τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν το συγκεκριμένο νησί για τον γάμο τους. Το νησί διαθέτει δεκάδες εκκλησίες και ξωκκλήσια με τα πιο γνωστά την Αγία Μονη και την Παναγία την Θαλασσινή.


ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ:
Το γοητευτικό νησί με την άγρια ομορφιά, τα υπέροχα τοπία, τα πλακόστρωτα, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τα καταγάλανα νερά, είναι η ιδανική επιλογή για ζευγάρια που αναζητούν μια γραφική τοποθεσία. Η Κοίμηση της Θεοτόκου, η μεγαλύτερη και η πιο φημισμένη εκκλησία του νησιού βρίσκεται σε βράχο πάνω από τη Χώρα. 
ΛΕΡΟΣ:
 Η Λέρος, ένα ήσυχο μικρό νησί των Δωδεκανήσων, καταπράσινο με γραφικούς οικισμούς και διάφορα αξιοθέατα ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Ο Άγιος Ισίδωρος χτισμένος σε βράχο πάνω στην θάλασσα, ο οποίος συνδέεται με την ξηρά μέσω ενός πέτρινου μονοπατιού, περίπου 50 μέτρα μακρυά από την στεριά του νησιού, αποτελεί μια ρομαντική επιλογή για την ημέρα του γάμου σας.


ΣΚΟΠΕΛΟΣ:

Ένα από τα καταπράσινα νησιά των Σποράδων, με τα γαλαζοπράσινα νερά του και τον παραδοσιακό του χαρακτήρα. Το νησί διαθέτει πολλές εκκλησίες, ξωκλήσσια και μοναστήρια. Μια από τις πιο γνωστές εκκλησίες είναι αυτή του Αγίου Ιωάννη, δημοφιλή επιλογή για την τέλεση θρησκευτικών αλλά και πολιτικών γάμων. Χτισμένο πάνω σε λόφο, σε ύψος περίπου εκατό μέτρων πάνω από την θάλασσα. Τα σκαλοπάτια είναι αρκετά αλλά αξίζει τον κόπο μιας και η θέα θα σας ανταμείψει. 

Οι επιλογές πολλές από τα αμέτρητα νησιά μας, όποια και αν αποφασίσετε για να παντρευτείτε, θα δημιουργήσει όμορφες αναμνήσεις για εσάς και τους καλεσμένους σας, με φόντο το γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας.
 

 




No comments:

Post a Comment