Tuesday 21 December 2021

Πέντε κοντινοί προορισμοί στην Αθήνα για τα Χριστούγεννα

   Είμαστε μια ανάσα πριν τα Χριστούγεννα και το μυαλό μας ταξιδεύει σε όμορφους προορισμούς.Αν είστε από εκείνους που δεν κανόνισαν να φύγουν στις γιορτές, είτε για οικονομικούς λόγους,είτε λόγω έλλειψης χρόνου,υπάρχουν λύσεις για κοντινές και οικονομικές εξορμήσεις στην φύση,στο βουνό και τη θάλασσα.

Η Αράχωβα ένας πολύ γνωστός χειμερινός προορισμός,προσφέρει βόλτες για καφέ και φαγητό, ψώνια στα παραδοσιακά μαγαζάκια,καθώς και άφθονα παιχνίδια στο χιόνι.

Η Δημητσάνα,το ιστορικό χωριό της Πελοποννήσου,θυμίζει αρκετά την Αράχωβα αλλά έχει τις δικές της ομορφιές. Περιπλανηθείτε στα λιθόκτιστα καλντερίμια,θαυμάστε τα πετρόκτιστα αρχοντικά,περπατήστε στον κεντρικό δρόμο και τα γύρω σοκάκια, και απολαύστε τη θέα στη φύση.

Το Ναύπλιο η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας φοράει τα γιορτινά της και σκορπίζει μαγεία,φως και αγάπη σε όσους την επισκέπτονται. Θα χαθείτε στα σοκάκια με τα πολυάριθμα μαγαζάκια και θα απολαύσετε τον καφέ σας στην πλατεία Συντάγματος.

Η Χαλκίδα, ένας προορισμός μόλις πενήντα λεπτά μακρυά από την Αθήνα,με την πολυσύχναστη παραλία γεμάτη από καφέ,ουζερί και εστιατόρια,είναι μια ιδανική και οικονομική λύση για να ξεφύγετε από την ρουτίνα της καθημερινότητας.

Τα Τρίκαλα Κορινθίας,αποτελούμενα από τρία χωριά,τα Κάτω,τα Μεσαία και τα Άνω Τρίκαλα έχουν γίνει εδώ και καιρό δημοφιλή για οικογένειες και ζευγάρια που θέλουν να κάνουν μια σύντομη εξόρμηση,μιας και απέχει μιάμιση ώρα από την Αθήνα. Μπορείτε να περιηγηθείτε στα χωριουδάκια,να πάτε για σκι στο χιονοδρομικό της Ζήρειας και να απολαύσετε την υπέροχη θέα και την πλούσια χλωρίδα με πλατάνια, λεύκες, κουμαριές και έλατα.

  Ό,τι και αν αποφασίσετε να κάνετε αυτά τα Χριστούγεννα,το σημαντικό είναι να απολαύσετε χρόνο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα...









No comments:

Post a Comment